Privaatsusteade

Bisnode klientidele

shutterstock_1033646911.jpg

PRIVAATSUSTEADE KLIENTIDELE 

 

Soovime, et oleksite teadlikud, kuidas me oma klientide isikuandmeid kogume, miks me neid kogume, mida me nendega teeme  ja kuidas me neid  kaitseme, aga ka teie kui üksikisiku õiguseid. Oleme oma privaatsusteate aluseks võtnud Eesti e-kaubanduse Liidu poolt ettevalmistatud ning Andmekaitse inspektsiooni poolt heaks kiidetud standarddokumendi, millega võib tutvuda lehel https://e-kaubandusliit.ee 

 

 

ISIKUANDMETE TÖÖTLEMINE  

Isikuandmete vastutav töötleja on BISNODE ESTONIA AS (registrikood 10117826) asukohaga Endla 15, 10122, Tallinn, tel +372 6414902 ja e-kiri info@bisnode.ee 

 Vastutav töötleja on määranud andmekaitsespetsialisti, kelle kontaktandmed on: tel +372 6414903 ja e-kiri dpo@bisnode.ee . 

 

Milliseid isikuandmeid töödeldakse 

 

  • nimi, telefoninumber ja e-posti aadress; 

  • pangakonto number tasuliste teenuste puhul; 

  • teenuste maksumus ja maksetega seotud andmed (ostuajalugu); 

  • klienditoeandmed. 

  • isikuga seotud firma kontaktandmed kui klient registreerub ärikliendina.(sh.firmaga seotud isiku kodusel aadressil registreeritud firma aadress) 

 

Mis eesmärgil isikuandmeid töödeldakse 

 

Isikuandmeid kasutatakse kliendi tellimuste haldamiseks.  

Ostuajaloo andmeid (ostu kuupäev, kaup, kogus, kliendi andmed) kasutatakse ostetud teenuste ülevaate koostamiseks ning kliendieelistuste analüüsimiseks. 

 Pangakonto numbrit kasutatakse kliendile maksete tagastamiseks. 

Isikuandmeid nagu e-post, telefoni nr, kliendi nimi, töödeldakse selleks, et lahendada kaupade ja teenuste osutamise seonduvaid küsimusi (klienditugi). 

 Veebirakenduse kasutaja IP-aadressi või teisi võrguidentifikaatoreid töödeldakse veebirakenduse kui infoühiskonna teenuse osutamiseks ning veebikasutusstatistika tegemiseks. 

 

Õiguslik alus 

 

Isikuandmete töötlemine toimub kliendiga sõlmitud lepingu täitmise eesmärgil 

Isikuandmete töötlemine toimub juriidilise kohustuse täitmiseks (nt raamatupidamine ja tarbijavaidluste lahendamine). 

Andmetöötlus toimub kliendi nõusolekul järgmiste tegevuste täitmiseks: uudiskirja saatmine, infomaterjalide saatmine, kui klient on selleks avaldanud soovi 

 

Vastuvõtjad, kellele isikuandmed edastatakse 

 

Isikuandmed edastatakse  klienditoele ostude ja ostuajaloo haldamiseks ja kliendiprobleemide lahendamiseks.  

Isikuandmed edastatakse raamatupidajale  raamatupidamistoimingute tegemiseks. 

Isikuandmeid võidakse edastada infotehnoloogia teenuste pakkujatele, kui see on vajalik veebirakenduse funktsionaalsuse või andmemajutuse tagamiseks. 

Isikuandmeid edastatakse Bisnode Estonia AS poolt volitatud töötlejatele (andmemajutus, sideteenuse pakkuja) 

 

Turvalisus ja andmetele ligipääs 

 

Isikuandmeid hoitakse serverites, mis asuvad Euroopa Liidu liikmesriigi või Euroopa Liidu majanduspiirkonnaga liitunud riikide territooriumil. Andmeid võidakse edastada riikidesse, mille andmekaitse taset on Euroopa Komisjon hinnanud piisavaks ning USA ettevõtetele, kes on liitund andmekaitse kilbi (Privacy Shield) raamistikuga. 

Juurdepääs isikuandmetele on klienditoe töötajatel, kes saavad isikuandmetega tutvuda selleks, et lahendada meie teenuste kasutamisega seonduvaid tehnilisi küsimusi ning osutada klienditoe teenust. 

Bisnode Estonia AS rakendab asjakohaseid füüsilisi, organisatsioonilisi ja infotehnilisi turvameetmeid, et kaitsta isikuandmeid juhusliku või ebaseadusliku hävitamise, kaotsimineku, muutmise või loata juurdepääsu ja avalikustamise eest. 

Isikuandmete edastamine Bisnode Estonia AS volitatud töötlejatele (nt andmemajutus) toimub Bisnode Estonia AS ja volitatud töötlejatega sõlmitud lepingute alusel. Volitatud töötlejaid on kohustatud tagama isikuandmete töötlemisel asjakohased kaitsemeetmed. 

 

Isikuandmetega tutvumine ja parandamine 

 

Isikuandmetega saab tutvuda ja teha parandusi veebirakenduse kasutajaprofiilis. Kui ost on sooritatud ilma kasutajakontota, siis saab tutvuda isikuandmetega klienditoe vahendusel. 

 

Nõusoleku tagasivõtmine 

 

Kui isikundmete töötlemine toimub kliendi nõusoleku alusel (nt uudiskirjade saatmiseks) , siis on kliendil õigus nõusolek tagasi võtta teavitades sellest kliendituge e-posti teel 

 

Säilitamine 

 

Veebirakenduse kliendikonto sulgemisel kustutatakse isikuandmed, va juhul kui selliseid andmeid on vaja säilitada raamatupidamise jaoks või tarbijavaidluste lahendamiseks. 

Kui  ost on sooritatud ilma kliendikontota, siis säilitatakse ostuajalugu kolm aastat. 

Maksetega ja tarbijavaidlustega seotud vaidluste korral säilitatakse isikuandmed kuni nõude täitmiseni või aegumistähtaja lõpuni.  

Raamatupidamise jaoks vajalikud isikuandmed säilitatakse seitse aastat. 

 

Kustutamine 

 

Isikuandmete kustutamiseks tuleb võtta ühendust klienditoega e-posti teel. Kustutamistaotlusele vastatakse mitte hiljem kui kuu aja jooksul ning täpsustakse andmete kustutamise perioodi. 

 

Ülekandmine 

 

E-posti teel esitatud isikuandmete ülekandmise taotlusele vastatakse hiljemalt kuu aja jooksul. Klienditugi tuvastab isikusamasuse ja teavitab isikuandmetest, mis kuuluvad ülekandmisele. 

 

Otseturustusteated 

Äriklientidele võidakse saata e-kirjaga  paar korda aastas meie pakkumisi. Kui klient ei soovi saada selliseid teateid, siis tuleb esimese kirja saamisel valida e-kirja jaluses vastav viide või võtta ühendust klienditoega. 

Kui isikuandmeid töödeldakse otseturunduse eesmärgil (profileerimine), on kliendil õigus oma isikuandmete nii algse kui ka edasise töötlemise, sealhulgas otseturundusega seotud profiilianalüüsi tegemise suhtes igal ajal vastuväiteid esitada teavitades sellest kliendituge e-posti teel 

 

Vaidluste lahendamine 

 

Isikuandmete töötlemisega seotud vaidluste lahendamine toimub klienditoe vahendusel (info@bisnode.ee ). Järelevalveasutus on Eesti Andmekaitse Inspektsioon (info@aki.ee).